Skip to main content

Gratis wifi & internet in de bibliotheek

U heeft in alle vestigingen van De Bieb voor de Zaanstreek toegang tot gratis wifi en u hoeft daarvoor geen lid te zijn van de bibliotheek!
Als u lid bent van de bibliotheek kunt u in alle vestigingen gratis gebruikmaken van de pc’s met internettoegang en Word, Excel en PowerPoint. U heeft uw klantenpas nodig om u aan te kunnen melden.

Gratis wifi in de bibliotheek

U heeft in alle vestigingen van De Bieb voor de Zaanstreek met uw laptop, smartphone of tablet toegang tot gratis wifi. U maakt direct verbinding met ons wifi-netwerk 'De Bieb publiek'. U heeft hiervoor geen wachtwoord nodig en gratis wifi is ook beschikbaar als u geen lid bent van de bibliotheek.
Wij adviseren u om gebruik te maken van een VPN als u verbinding maakt met het internet via openbare (wifi) netwerken en om regelmatig uw wachtwoorden te wijzigen.

Gebruiksvoorwaarden wifi en internet
 • De gebruiker verklaart De Bieb voor de Zaanstreek nooit verantwoordelijk te stellen voor eventuele uitval van internet, draadloos netwerk en/of verlies van data of derving van inkomsten door technische of andere storingen.
 • De Bieb voor de Zaanstreek is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan hardware of software van de gebruiker door het gebruik van wifi. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van hun apparatuur.
 • De Bieb voor de Zaanstreek biedt geen ondersteuning bij het opzetten van een verbinding op apparaten van derden.
 • De gebruiker mag wifi of internet in De Bieb voor de Zaanstreek niet gebruiken om spam, virussen en illegale software te verspreiden en/of te gebruiken voor zaken en/of activiteiten die op basis van Nederlands recht niet zijn toegestaan.
 • De gebruiker verplicht zich te houden aan de letter van de wet aangaande copyright.
 • De Bieb voor de Zaanstreek neemt geen verantwoordelijkheid voor de informatie die door de gebruiker geplaatst is op een server of internet. Een gebruiker is geheel verantwoordelijk voor de informatie die op de server en/of internet geplaatst wordt. De inhoud en strekking van de tekst en images mogen in geen geval pornografisch, discriminerend of anderszins aanstootgevend zijn.
 • De Bieb voor de Zaanstreek is niet verantwoordelijk voor enige claims die voortvloeien uit activiteiten van de gebruiker.
 • Het gebruik van wifi en internet is op basis van een fair use policy. Dit houdt in dat er geen limiet is gesteld op de hoeveelheid data die mag worden verstuurd en ontvangen. In het belang van alle gebruikers is het niet toegestaan grote bestanden zoals bijvoorbeeld films en cd-image bestanden te down- dan wel te uploaden.
 • De Bieb voor de Zaanstreek kan ingrijpen als er significant meer dataverkeer wordt gebruikt dan het gemiddelde.  De Bieb voor de Zaanstreek behoudt zich het recht voor om hierbij, of om andere reden, de verbinding met wifi/internet en de gebruiker te blokkeren.
 • De Bieb voor de Zaanstreek behoudt zich het recht voor om de bandbreedte te beperken, filters toe te passen en zogeheten peer-to-peer verbindingen te blokkeren. Ook wanneer specifieke websites een grote belasting vormen voor het netwerk, kunnen deze worden geblokkeerd. Deze maatregelen dienen het belang van alle gebruikers.
 • Daar waar van toepassing gelden de huisregels van De Bieb voor de Zaanstreek. Door in te loggen op wifi of internet op een pc van De Bieb voor de Zaanstreek gaat u akkoord met deze gebruiksvoorwaarden en bevestigt u dat u deze onverkort zult respecteren.
Gebruikersovereenkomst & Disclaimer wifi
 • De Bieb voor de Zaanstreek heeft het recht het draadloos netwerk op ieder gegeven moment te deactiveren. De Bieb heeft het recht een gebruiker van het netwerk te verwijderen.

 • De Bieb voor de Zaanstreek neemt geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van apparatuur, laptopconfiguraties, verwijderingen van de beveiliging of wijzigingen aan bestanden als gevolg van het gebruik van wifi.

 • De Bieb voor de Zaanstreek neemt geen verantwoordelijkheid voor veranderingen die gemaakt worden aan de instellingen van uw computer.

 • De Bieb voor de Zaanstreek kan geen garanties geven voor de beschikbaarheid en snelheid van het netwerk en de werking van het netwerk in combinatie met uw computer.

Printen en scannen

U kunt tegen betaling printen (vanaf uw eigen apparaat) en gratis scannen. Bent u nog geen lid van De Bieb en wilt u gebruikmaken van de pc's met internet in de bibliotheek? Word dan nu lid! U bent al lid vanaf € 0 dankzij ons gratis Mini-abonnement (u betaalt eenmalig € 3,50 inschrijfgeld). Sluit online een abonnement af of kom naar een van de vestigingen van De Bieb.  De software op onze pc's wordt voortdurend voorzien van de meest recente updates en patches.

Gratis bij een abonnement

Digitale prentenboeken en luisterboeken.

Gratis e-books voor jeugd en volwassenen.