Green Team van De Bieb

Als maatschappelijk betrokken organisatie voelt De Bieb zich (mede)verantwoordelijk voor een goed en gezond leefklimaat. Door duurzaamheid op te nemen in ons beleid en de toekomstplannen kan De Bieb een voorbeeld zijn voor inwoners en andere organisaties/bedrijven in de Zaanstreek. We hopen actief bij te dragen aan bewustwording over dit belangrijke thema.

Sinds 2022 heeft De Bieb een Green Team. De medewerkers en vrijwilligers in dit team zijn de ambassadeurs van het duurzaamheidsbeleid. In het Green Team zitten vertegenwoordigers van alle afdelingen van De Bieb. 
 


Week van de Duurzaamheid

Van 8 t/m 14 oktober is het de Week van de Duurzaamheid. In De Bieb Krommenie vragen wij in deze periode extra aandacht voor het thema duurzaamheid.

 • Opening StekjesBieb
  We beginnen de week feestelijk met de officiële opening van de StekjesBieb: de nieuwste Bieb-plek om stekjes in te leveren en te ruilen.De opening op 9 oktober wordt verricht door Klimaatburgemeester Tamara Meerhoff. Zij zal deze middag ook vertellen over de stand van zaken wat betreft het klimaat en het werk van de Klimaatburgemeesters. Aansluitend verzorgen we een workshop over stekken. Meedoen is gratis, maar we willen wel graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Geef je daarom op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  We hopen veel stekjesfans (beginnend en ervaren) te zien in De Bieb Krommenie.

  Dag: maandag 9 oktober 2023
  Tijd: 15:30 tot 17:00 uur
  Plaats: De Bieb Krommenie

 • Duurzaam bouwen met Sjoerd en de Stapelstad
  Op woensdag 11 oktober leest Barry Menger in De Bieb Krommenie voor uit zijn boek Sjoerd en de Stapelstad. Na het voorlezen kan iedereen zijn eigen bouwwerk maken met restafval, denk aan: melkpakken, petflessen, wc-rolletjes en doosjes. Je mag zelf bouwmateriaal meenemen!

  Deze activiteit is voor kinderen van 4 jaar en ouder. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

  Dag: woensdag 11 oktober 2023
  Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
  Plaats: De Bieb Krommenie

Vanaf 1 juli geen wegwerpbekers meer in De bieb

Vanaf 1 juli 2023 geldt er een verbod op het gratis verstrekken van plastic wegwerpbekers. Deze maatregel komt voort uit de Europese Single-Use Plastics richtlijn. In alle Europese lidstaten zijn sinds 3 juli 2021 door deze richtlijn maatregelen genomen om impact op het milieu van de 10 meest gevonden plastic wegwerpproducten op stranden te verminderen. Denk aan het verbod op o.a. plastic rietjes, plastic bestek en plastic roerstaafjes. Daarnaast is het sinds 2017 verboden om plastic tasjes gratis te verstrekken. Met succes: sindsdien is het aantal plastic tasjes dat in het zwerfafval belandt met 70% afgenomen.

Wat gaat De Bieb doen?
Vanaf 1 juli verstrekken wij in onze vestigingen geen kartonnen wegwerpbekers meer. Bezoekers kunnen met hun eigen beker koffie, thee en water halen bij onze automaten.

Met het invoeren van deze maatregel werkt De Bieb aan vermindering van afval.