Skip to main content

 

 

Eén account voor de bibliotheek

In de nacht van 4 op 5 juni 2024 vindt er een wijziging plaats in het inlogsysteem van De Bieb. Alle bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem. Met uw account kunt u straks inloggen bij De Bieb voor de Zaanstreek (in Mijn menu en de Wise-app), maar ook bij de online Bibliotheek om e-books en luisterboeken te lenen. U heeft dan nog maar één gebruikersnaam en één wachtwoord nodig. 

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het gebruiken van uw account. Daarom hebben wij hieronder de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

U kunt uw gebruikersnaam opvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek

Heeft u hulp nodig? Onze medewerkers kunnen in het systeem zien welk e-mail en welke gebruikersnaam bij uw account horen. Bel ons gerust of kom langs in een van onze vestigingen. Bekijk hier de contactopties

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om een nieuw wachtwoord aanmaken. U wordt doorgestuurd naar de website van de Koninklijke Bibliotheek. 

Wat moet ik doen als ik geen e-mail heb ontvangen?

Wanneer u van ons een e-mail verwacht, maar niet ontvangt, neem dan eerst een kijkje bij uw spam-berichten. Om mogelijke typefouten uit te sluiten, kunt u het wachtwoord of gebruikersnaam eventueel nogmaals opvragen.

Als dat ook niet helpt, neem dan alstublieft contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. 

Hoe kan ik mijn inloggegevens wijzigen?

U kunt uw inloggegevens makkelijk zelf veranderen bij "Mijn menu" op onze website

Welke inloggegevens gebruik ik om in te loggen op de PC's in De Bieb?

Zaandam en Krommenie
U logt in met uw pasnummer en wachtwoord. 

Wormer en Oostzaan
U logt hier in met uw pasnummer en de pincode. In veel gevallen is dit de geboortedag en jaar: ddjj. Bijvoorbeeld 1 januari van 1959 is 0159. U kunt uw pincode wijzigen via Mijn menu of de Wise-app.

Welke inloggegevens gebruik ik om te printen in Zaandam en Krommenie?

Wilt u printen vanaf een publieke werkplek in Zaandam en Krommenie? Log dan in met uw pasnummer en uw pincode. Uw pincode bestaat uit uw geboortdag en jaar (ddjj), 1 januari 1959 = 0159 of uit een zelfgekozen wachtwoord.

Bent u dit wachtwoord vergeten? Vraag ons het wachtwoord voor u te resetten.

 

Mijn (oude) inloggegevens zijn opgeslagen op mijn apparaat. Wat moet ik doen?

Heeft u uw (oude) bewaarde gebruikersnaam op uw apparaat opgeslagen? Dan dient u eerst cookies te verwijderen (browsergeschiedenis wissen). Daarna kunt u opnieuw inloggen met de nieuwe gebruikersnaam die in de mail staat die u van ons heeft ontvangen en het wachtwoord dat u altijd gebruikt voor Mijn Menu.

Klik op deze link via de mobiele app of de website van de bibliotheek om opnieuw aan te melden.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. 
U kunt uw vraag eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze website. U kunt ook bellen naar (075) 617 22 52 (tussen 09:00 en 15:00 uur) of langsgaan bij de klantenservice in een van onze vestigingen

Haal meer uit uw abonnement

Met een betaald jaarabonnement van De Bieb voor de Zaanstreek geniet u van veel extra's. Zo kunt u e-books, digitale tijdschriften en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek én kunt u gratis honderden interessante online cursussen volgen. Zo haalt u meer uit uw abonnement!